Najpogostejše napake pri pisanju življenjepisa

Življenjepis je prva stvar, ki o nas naredi dober ali slab vtis v očeh delodajalca. Kljub temu se srečujemo z vse več življenjepisi, ki vsebujejo “začetniške” napake ter tako dajejo slab prvi vtis. 

Poglejmo, katere so tri najpogostejše napake pri pisanju življenjepisa: 

Slaba struktura

Življenjepis mora imeti jasno obliko. Bralec bo namreč želel že s samim “preletom” le tega o vas izvedeti zanj ključne informacije. Zraven strukturne oblike pazimo tudi na izbran tip pisave in njeno velikost.

Pravopisne napake

Osnova vsakega življenjepisa je, da je brez pravopisnih napak. Že ena sama takšna napaka je lahko hitro opažena in sporoča, da življenjepisa niste pred pošiljanjem temeljito pregledali. Zato si vedno pred pošiljanjem vzamite še par minut časa za natančen pregled morebitnih napak. Pazite tudi na zapise velikih in malih začetnic.  

Neresnični podatki

Morda vas kdaj zamika, da bi o sebi napisali še nekaj kaj za vas ne drži oziroma si le želite s to informacijo narediti dober vtis. Ne počnite tega. V kolikor boste namreč kasneje odšli na razgovor ali/ter zaposlitev na željenem delovnem mestu, vas lahko neresničnost drago stane. Hitro bo namreč jasno, da pa morda zadeve, ki ste jo napisali, da jo obvladate, niste vešči. Zato se držite resničnih podatkov ter bodite povsem iskreni.  

Izpostavili smo le tri glavne oziroma najpogostejše napake, ki jih je moč zaznati v življenjepisih. Vzemite si čas za pisanje življenjepisa, saj vas lahko morda prav to postavi pred ostale.